Dé oplossing voor ketelaanslag en leidingaanslag

Het is een vervelend verschijnsel dat in elk huishouden voorkomt: ketelaanslag en leidingaanslag. Ketelaanslag en leidingaanslag worden veroorzaakt door hard water. Hard water is een benaming voor water dat een bovengemiddelde hoeveelheid kalk bevat. Hoe harder het water, hoe meer kalk en hoe groter dus de kans op aanslag. Het Nederlandse leidingwater wordt gewonnen uit grond water en de Nederlandse bodem bevat verschillende kalklagen. De kalkdeeltjes komen in het grondwater terecht en worden er bij de zuiveringsinstallaties niet uitgefilterd, omdat kalk niet schadelijk is voor onze gezondheid. Het gevolg is dat het kalkrijke water onze woningen binnenstroomt, met alle vervelende gevolgen van dien.

Ketelaanslag

Ketelaanslag is een van de gevolgen die hard water met zich mee brengt. Hoe meer water uw huishouden verbruikt, hoe groter de kans dat de aanslag in de ketel voor problemen gaat zorgen. Ketelaanslag is zorgt ervoor dat de ketel niet meer naar behoren werkt en er op langere termijn zelfs helemaal mee kan stoppen. Om dit te voorkomen moet de ketel regelmatig schoongemaakt worden. Het schoonmaken van een ketel is echter niet altijd mogelijk en als dat wel het geval is, is het een flinke klus die regelmatig uitgevoerd moet worden, omdat kalkaanslag zo weer terug is.

Leidingaanslag

Ook de waterleidingen in jouw woning hebben te lijden van het harde water. De kalk in het water hecht zich aan de wanden van de leidingen, met als gevolg dat de leidingen langzaam maar zeker dichtslibben. Kalkaanslag in de leidingen verwijderen is een nare klus. Vaak wordt er gebruik gemaakt van antikalkmiddelen of zuiveringszout. Antikalkmiddelen bestaan echter uit allerlei chemische bestanddelen, die schadelijk kunnen zijn voor jouw gezondheid. Een ander middel dat vaak wordt gebruikt om kalk te verwijderen is reinigingszout, ook wel bekend als Baking Soda. Het reinigen van de leidingen is een vervelende klus die regelmatig uitgevoerd moet worden, om te voorkomen dat de aanslag voor problemen gaat zorgen.

Dé oplossing: een waterontharder

Wil jij voorgoed verlost zijn van het reinigen van de ketel en de leidingen? Laat een waterontharder installeren in jouw woning. Een waterontharder zorgt ervoor dat al het water dat jouw woning binnenstroomt volledig kalkvrij is, waardoor leidingaanslag en ketelaanslag voorgoed verleden tijd zijn. Een waterontharder aanschaffen zorgt er bovendien voor dat antikalkmiddelen niet meer nodig zijn. Het ontharde water dat nu door de leidingen stroomt zorgt ervoor dat de leidingen ontkalkt worden en ontkalkt blijven. Met een waterontharder wordt jouw wooncomfort verhoogd en kun jij overal in jouw woning genieten van 100% kalkvrij water.