Verwarming

Voor optimaal wooncomfort is een aangename temperatuur in huis noodzakelijk. Daarom is het belangrijk om een goed werkend verwarmingssysteem te hebben. Er zijn verschillende manieren van verwarming die uiteenlopen in energiezuinigheid. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

Centrale verwarming

Wanneer u kiest voor centrale verwarming in uw woning, zijn er verschillende soorten ketels waaruit u kunt kiezen. Allereerst is er de CV-ketel. Deze ketel zorgt voor verwarming door het circuleren van warm water door de installatie. U regelt de temperatuur met een thermostaat. Een combiketel doet hetzelfde, maar zorgt daarnaast voor warm water uit de kraan. Om energie te besparen, wordt vaak gekozen voor een HR-ketel. Een HR-ketel zet gas heel efficiënt om in warmte, waardoor het gasverbruik laag is en u zodoende bespaart op stookkosten.

CV-service in Vlaanderen

Woont u in Vlaanderen? Ook daar staan wij voor u klaar. Door de samenwerking met www.wtheating.be bent u verzekerd van vakkundige hulp op wanneer u uw CV-ketel wilt vervangen. De monteurs van WT Heating verzorgen naast installatie eveneens reparatie en onderhoud.

Vloerverwarming

Een andere manier om uw huis te verwarmen is door middel van vloerverwarming. Dit systeem wordt ingebouwd in de vloeren van uw pand en verwarmt alle ruimtes gelijkmatig. Hierdoor bespaart u op de stookkosten en bent u milieubewust bezig. Er zijn twee soorten vloerverwarming: traditioneel en elektrisch. Bij een traditioneel systeem worden de leidingen onder de vloer gemonteerd. Dit is anders bij elektrische vloerverwarming: daarbij wordt de verwarming op dunne matten gemonteerd die onder uw vloer wordt geplaatst.

Infrarood warmtepanelen

Infrarood warmtepanelen zijn ideaal voor het onopvallend verwarmen van diverse ruimtes in uw woning. Dankzij de slimme technieken is er een stabiele luchtvochtigheid, zijn de panelen direct warm en kan de warmte per ruimte geregeld worden. Meer weten? Kijk op www.polarheat.nl voor meer informatie.

Airconditioning

Een airconditioningsysteem kan worden geplaatst voor een gewenst klimaat in huis. Het voordeel van dit systeem is dat het zowel kan zorgen voor verwarming als verkoeling. Zo bent u helemaal voorbereid op alle buitentemperaturen. Een goede airconditioning zorgt ook voor een juiste vochtigheidsgraad in huis en voor frisse lucht.

Verwarming op maat

Om te bepalen welk systeem het beste bij uw situatie past, is het raadzaam om een deskundige in te schakelen voor advies. Zo weet u zeker dat u het juiste systeem aanschaft. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Zo weet u direct waar u aan toe bent!