Doorslaand vocht bestrijden

Doorslaand vocht is een veelvoorkomend vochtprobleem dat vooral bij oude of slecht afgewerkte huizen voorkomt. Wat is doorslaand vocht precies? Hoe ontstaat het? En wat kunt u er tegen doen? Installatie Pro informeert u over de mogelijkheden.

Wat is doorslaand vocht?

Bakstenen zijn over het algemeen erg poreus. De poriën kunnen bij een regenbui gevuld raken met water. Vooral met slagregen is de kans groot dat de gevel helemaal nat wordt. Als uw gevel beschadigd is door bijvoorbeeld een fout bij het reinigen van de gevel of door erosie kan het zijn dat het vocht er in blijft vastzitten en doorslaat naar de wanden binnenshuis. Het gevolg hiervan is dat er schade kan ontstaan aan de binnen- en buitenmuren. Doorslaand vocht veroorzaakt vaak meerdere soorten schade. Zo kan voegwerk los laten, kunnen er scheuren in stenen ontstaan, ontstaan er vaak schimmelplekken en behang- en verfwerk raakt vaak beschadigd. Denkt u last van doorslaand vocht te hebben, is het dus erg belangrijk snel actie te ondernemen!

Wat kunt u er tegen doen?

Doorslaand vocht wordt behandeld door de buitengevel van uw woning te beschermen. Dit kunt u doen door nieuwe gevelbekleding aan te schaffen. Door gevelbekleding op uw gevel aan te brengen, kan regenwater uw originele gevel niet meer bereiken. Het voordeel van gevelbekleding is dat u ook gelijk isolatiemateriaal kunt aanbrengen, wat weer een positief effect heeft op uw energierekening! Een andere oplossing tegen doorslaand vocht, is het impregneren van uw gevel. Bij het impregneren van de buitenmuur zal er een soort doorzichtige, waterdichte beschermlaag worden aangebracht. Op deze manier kan water de muren niet meer binnen dringen en zal doorslaand vocht op uw gevel verleden tijd zijn! Het beste kunt u uw gevel impregneren als uw gevel zo droog mogelijk is. Het is dus verstandig om dit te laten doen in een droge periode. De beste tijd om uw gevel te impregneren is dus vaak de zomer!

Laten behandelen?

Last van doorslaand vocht? PVDV, vochtbestrijding specialist helpt u graag bij het oplossen van dit probleem. Piet van der Veen stelt geheel kosteloos en vrijblijvend een overzicht voor u op zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent. Dat is wel zo’n prettige wetenschap.